lördag 12 oktober 2013

Sverige, Syrien, Sharia lag, islamisering, Nuri Kino, Ninar Odisho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sveriges regering måste ta avstånd från islamiseringen i Syrien!

I en  debattartikel från 12 oktober på SVT Debatt kräver journalisten Nuri Kino att Sveriges regering måste ta avstånd från inrättande av sharia lagstiftning och islamitiska domstolar. Enligt Kino pågår en allvarlig islamitisk utveckling i Syrien som resulterar i kränkningar av mänskliga rättigheter och förföljelser av religiösa minoriteter.

Kino skriver inledningsvis: "Allt fler rapporter från Syrien talar om riskerna för att en fundamentalistisk tolkning av islam kan komma att dominera i stora delar av Syrien. När landet nu får domstolar vars lagar grundar sig på fundamentalistisk islam, är det hög tid att för den svenska regeringen att reagera. Hur mycket pengar skickar Sverige till den syriska oppositionen? Hur mycket av dessa går till att starta islamistiska domstolar?"

Artikel på SVTdebatt om Syrien

Nuri Kino skriver längre ner i sin  artikel citerar Kino ett yttrande från den syriska historiken Nicholas Al-Jeloo, själv flykting, om mordet på en kristen syrier Ninar Odisho i Al Jelbos hemstad  Tabqa i provinsen al-Raqqah.

”Rebellerna vill inte öppet visa att de förföljer icke-muslimer eftersom de är rädda för att USA och andra länder kan sluta hjälpa dem. Det skickas ju mycket pengar från väst till den syriska oppositionen. Det är därför extremister till en början låter kristna leva kvar i områden de har tagit över. Men på flera platser vittnar man nu om att kvarvarande kristna dödas en efter en, i tysthet. Resten flyr sedan i ren panik. Det är ett cyniskt vidrigt, men är ett smart drag av extremisterna. På det sättet kan ingen anklaga dem för massakrer på icke-muslimer.”

Bild ovan: En domare i en Sharia domstol i Antwerpen, Belgien.

                           религия христианство крест христиане католическая церковь

 Ett kors, lägg märkte till att själva kruxfixet har tagits bort från korset. En bild från en ortodox kyrka: Heliga Sergij och Valch, i Al Saura, norra Syrien, efter att byggnaden hade plundrades och vandaliserades av Den Fria Syriska arméns rebeller. Två biskopar, en jesuitmissionär och några andra kristna präster fördes bort och deras öde är okänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.