måndag 21 oktober 2013

Johanne Hildebrandt, Kungliga Krigsvetenskapsakademin, försvar, Reinfeldt, Afghanistan, Personalförsörjning Östersjön, moderaterna, socialdemokraterna, oppositionen.

Använd inte Sveriges försvar som en budgetregulator!
Johanne Hildebrandt ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademin har skrivit en debattartikel i svenskan. Under rubriken: "Om M tiger tar S försvarspoäng" framförs en kritik om hur försvaret har hanterats av de senaste regeringarna. I artikeln framförs en slutsats om att försvaret och militära frågor har möts av intresse från våra politiker. Detta exemplifieras bl.a. på frånvaro av politiska reaktioner när svenska soldater dödades i Afghanistan. Hildebrandt skriver bl.a.
Hildebrandts artikel


 "Men även om försvaret skurits ned till en tummetott och Sverige numera har Östersjöns minsta försvar så är det fortfarande en av landets kärnverksamheter och borde därmed inte användas som budgetregulator. Särskilt inte med tanke på att fem soldater har dödats och tolv skadats svårt. Det var politikerna som skickade trupp till Afghanistan. Och när M tiger tar oppositionen poäng, nu senast om personalförsörjningen. "

Bild ovan: Svensk soldat i Afghanistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.