torsdag 17 oktober 2013

Magnus Ranstorp, al Qaida, Salafister, al Shabab, Göteborg, Jihad, Bosien, stridsflaggor, Muhammed


                                         

Islamistflaggor avslöjande i Göteborg!

I Göteborgs Tidningen har fyra journalister skrivit en nyhetsartikel under rubrik. "Här hänger flaggan som al-Qaida använder." I sin artikel avslöjar dessa journalister att al Qaidas och andra islamistiska stridsflaggor hängs ut i Bosniska föreningens lokaler i Göteborg.

I artikeln citeras den välkände terrorist experten Magnus Ranstorp som kommenterar den flagga som illusteras i artikeln på följande sätt:  "Det är färgen, den svarta, som är det viktiga här. Den symboliserar slag, strid, det är profeten Muhammeds stridsflagga."

Artikel om al Qaidas flagga i Göteborg

I artikel skriver GT:s journalsiter bl.a.: "Här hänger den flagga al-Qaida använder utanför en föreningslokal mitt i Göteborg.Sedan terrorattackerna mot USA den 11 september 2001 har terrornätverket haft den svarta flaggan som en av sina symboler. I stora delar av Mellanöstern är den en symbol för jihad-krigare och väcker avsky hos många offer till terrordåd. "

Längre ner i artikeln finns ytterligare ett citat av Ranstorp: "Jag blir nyfiken på vad man vill signalera med att hänga upp den med den svarta färgen."

Längre ner i GT:s artikel kan man läsa att Jihadkrigare runt om i världen har dock länge anammat samma flagga.

Artikel fortsätter:
"Flaggan hängde utanför en tvåvåningsbyggnad i området Bellevue i Gamlestan i östra delen av centrala Göteborg. Några timmar efter GT:s artikel togs den ner. Huset ligger två kvarter från Bellevuemoskén som tidigare varit kritiserat för att de haft föreläsare med kopplingar till det somaliska terrornätverket al-Shabab, den grupp som låg bakom massmorden i köpcentret i Nairobi nyligen. "

Bild överst: al Qaida flagga från Irak.

                                                     
                                                          Magnus Ranstorp

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.