torsdag 19 december 2013

M och S försvars fiasko

Stridsfordon 90 Revinge 2012-2.jpg

Denna ledare Norrköpings Tidningar (NT) om den misskötta försvars- och säkerhetspolitiken är intressant.

NT:s ledare om försvaret

Vi är inte bortskämda med klarspråk i dessa frågor.

Visst har NT rätt i att riksrevisionens kritik om försvarets bristande förmåga borde uppmärksammas mer. Inte minst den kritik som revisionen riktar ang. försvarets resurser i förhållande till de uppgifter som riksdagen har givit.

NT har också rätt i att den svenska avrustningen av vår militära förmåga skapar osäkerhet och instabillitet inte bara för vårt land utan också i hela Östersjön. Inte minst våra tre baltiska grannländer, Finland och Polen har all anledning att känna oro över vilka konsekvenser detta medför för deras egen nationella säkerhet.

För det tredje har NT också rätt i att försvarsfiaskot kan bli en framgångsfråga för Sverigedemokraterna i nästa val. Här kan tyvärr detta parti stjäla många röster både från M och S. KD och FP har talat klarspråk om behov av ökade försvarsanlag men övriga partier i Alliansen har tigit. V och MP är ensamma att förespråka minskade anslag. S och M har båda misskött försvaret och kan få betala för detta i nästa val.

Denna ledare rekommenderas varmt! 

Karin Enström, Alliansen, Moderaterna, Socialdemokraterna, Regeringen, Per-Egon Johansson, Partisekreterare, Kristdemokraterna, KD, Sverigedemokraterna, SD, Dag Sundström, Dagens Nyheter, DN, Sverige, Finland, Polen Estland, Lettland, Litauen, Baltikum, Försvar, Det svenska försvaret, Militär, Försvarspolitik, Riksrevisionen, Insatsbataljoner, Armén, Personalförsörjning, Norrköpings Tidningar, NT, Gotland, Säkerhetspolitik, Östersjön, Vänsterpartiet, V, Miljöpartiet, MP, Folkpartiet, Fp, V90, P7, Revingehed.

Bild ovan: Pansarskyttefordon V90.
Bild nedan: Kvinnlig soldat tillsammans med sina manliga kollegor på P7 i Revingehed (utanför Lund).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.