onsdag 11 december 2013

FRA SD Avpixlat och Expressen
Jag kan inte låta bli att skriva en kommentar om Expressens agerande ang hackningen av skribenter på Avpixlat i ljuset av denna tidning har skrivit om FRA.

Det ändå lite märkligt att den underliggande tonen i rapporteringen kring FRAs tjuvlyssnande och hackningen och av anonymiseringen av skribenter på Avpixlat skiljer sig så?

Visst kan man ifrågasätta FRA och FRA-lagen, men myndigheten är trots allt en del av vårt försvar och saknar ingalunda relevans i dagens IT-värld.

Av någon anledning tycks den grundlagsskyddade anonymiteten väga fjäderlätt när det kommer till Avpixlat. Därför lär Expressens avslöjanden ge ytterligare skjuts åt hatarpartiet SD framöver.

Artikel om signalspaning och pressfrihet i expressen

Jag anser att de uppfattningar som framförts på Avpixlat är hemska minst sagt, men vi har ett grundlagsskyddat rättighet att framföra våra åsikter anonymt.

Det blir inte  Expressen, demokratin eller anständigheten som vinner på detta utan endast Sverigedemokraterna. Det är märkligt att Expressen som annars brukar försvara anonymitet med näbbar och klor, nu väljer att ta del i aktiviteter som man annars fördömer och, i andra sammanhang, anser utgöra ett hot mot demokratin. Uppgifter om personers konto som man stoltserar med att ha kommit över, kommer från kommentarssystemet Disqus. Det är också anmärkningsvärt att Expressen inger sig i aktiviteter som begränsar en fri debatt och som kan bli föremål för en allmän åtalsprövning.

Att dessutom samverka med ett västerextremistiskt nätverk, med klara kopplingar till Antifascistisk Aktion (AFA), och dessutom med ett nätverks där flera av egna medlemmar blivit dömda för att ha utfört politiska våldshandlingar. Att Expressen inte är mer noggrann med att välja samarbetspartner skadar tidningens trovärdighet. Anarkister, maoister, och troskister är inte precis kända som förkämpar för demokrati och mänskliga rättigheter.

FRA, Försvarets Radioanstalt, NSA, Kommentatorsystemet Disques,  FRA-lagen, Expressen, IT, Avpixlat, SD, Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, Edward Snowden, Yttrandefrihet, Uppdrag Granskning, NSA, Signalspaning, Brittiska FRA, GCHQ, AFA, Antifascistisk Aktion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.