lördag 9 maj 2020

Förbjud Hizbollah och Muslimska Brödraskapet


Hizbollah – terrorister eller statsbärande parti?” 13 december ...


Sofia Nerbrand som i mitt tyckte är en av nationens mest läsvärda politiska skribenter har ytterligare än en gång författat en läsvärd artikel som har publicerats i Bohusläningen under rubrik: ”Även Sverige bör betrakta Hizbollah som terrorister.”  Och detta instämmer jag verkligen i.


Denna artikel är skriven mot bakgrund av det tyska beslutet att helt förbjuda all verksamhet av Hizbollah (som betyder Guds parti). Trots att denna organisation också är aktiv i Sverige är den märkligt nog inte särskilt uppmärksammad verken av politiker och i media. Jag utgår ifrån att den svenska säkerhetspolisen, Säpo, håller koll på organisationen och dess verksamhet i Sverige. 

Säpo: Intensifierat hot mot Sverige under 2019 - Omni
Representanter för Säpo presenterar sin årsrapport

Hizbollah som grundades av Mullorna i Iran och har tre övergripande målsättningar:

1. Rensa Mellanöstern på icke muslimer (judar, kristna, druser, mandéer, yazidier).

2. Sprida den islamiska iranska revolutionen och dess värderingar, samt att utgöra den iranska regimens förlängda arm genom att utgöra dess mer smutsiga jobb. Till exempel när gäller att bekämpa kurder, yazidier och kristna i Irak och i Syrien. Kristna och druser i Libanon och att skjuta raketer in i Israel när Teheran tycker att det lämpligt att så sker. Eller att militärt och politiskt backa upp regimerna i Syrien och Irak. Hizbollah har redan skaffat sig ett dominerande politiskt inflytande i Libanon som organisationen utnyttjar för sina och Irans syften och flyttar fram sina och Irans positioner i Syrien och Irak.     

3. Präststyret i Iran har också en mer renodlad religiös målsättning med Hizbollah. Att använda organisationen och dess medlemmar för att expandera shiitisk islam på bekostnad av sunnitisk islam.

Tyska författningsskyddet granskar ”antirasister” – vänstern rasar ...
Entré med tyska Författningsskyddets emblem.

Under senare år har Teheran alltmer målmedvetet och systematiskt använt Hizbollah som ett aktivt instrument för sin utrikespolitik. Organisationen har avslöjats i flera västliga demokratier med att bedriva flyktingspionage, ta kontroll över olika muslimska församlingar och organisationer, samla in pengar för terrorism och för att ge stöd åt olika antisemitiska organisationer, även icke muslimska, som t.ex. nynazistiska och olika revolutionära vänstergrupper. Flera underrättelsetjänster, bl.a. den tyska och den franska, misstänker att Teheran också använder Hizbollah för att kringgå olika ekonomiska sanktioner som nationen är utsatt för. För detta syfte har organisationen byggt upp en väl- och omfattade affärsverksamhet för att tvätta regimens pengar i väst. I t.ex. Italien har organisation, avslöjats att vara inblandad i organiserad kriminalitet som t.ex. smuggling av narkotika, flyktingar och ren trafficking verksamhet tillsammans med maffian.

Påven fördömer maffians ”hädiska” existens – ”du kan inte tro på ...
Påve Franciskus I fördömer allt samröre med maffian och 
förklarar dess medlemmar för exkommunicerade 
(uteslutna ur kyrkan). Vid en utomhusmässa i Kalabrien. 
En uppmaning som särskilt riktades mot den regionala maffian 
´Ndrangheta som kommer från Kalabrien i sydvästra Italien 
och som just nu allmänt anses vara starkare än Camorran 
i Nepalbukten och Cosa Nostra på Sicilien. 

Det är märkligt att vår regering inte alls har reagerat på det tyska beslutet eller det faktum att allt fler av EU:s medlemmar tillika med Tyskland, USA, Storbritannien, Kanada och Australien har förbjudit organisationen för att verka på sitt territorium. Det tyska beslutet blev en logisk konsekvens av det tyska Författningsskyddets årsrapport som nyligen publicerades och som redovisade att en kraftig ökad antisemitism direkt kan härledas till Hizbollah. Vid de husrannsakningar som följde direkt på beslutet fann Författningsskyddet och den vanliga polisen bl.a. sprängmedel och vapen på flera olika adresser runt om i Tyskland. Organisationens olika täckorganisationer är under särskild övervakning av Författningsskyddet, några har redan förklarats olagliga genom domar i Författningsdomstolen. 

Behöver Sverige en författningsdomstol? | Christian Engström, Pirat 
Dom förkunnas i den tyska författnings-
domstolen i Karlsruhe. 

Och så måste Sverige också agera. För det räcker inte alls att som hittills endast fördjupa Hizbollahs väpnande gren, vilket som nu gäller inom hela EU. För det andra måste hela Hizbollah förbjudas och övervakas. Och för de tredje måste man följa det tyska exemplet att även ingripa mot dess olika sidoorganisationer och sammanslutningar. Och vi måste så snabbt det bara går att få en förändring tillstånd av våra grundlagar så att organisationer i sig själva och inte bara aktiviteter som görs i dess namn, kan enligt tysk modell och efter rättsprövning i domstol, förklaras olaglig. Samtidigt måste man även uppmärksamma andra islamistiska organisationer inte minst Muslimska Brödraskapet som systematiskt har avslöjats med att försöka inflitera  partier, främst socialdemokraterna och miljöpartiet, och andra ideella organisationer. Och som är mycket aktiva i olika antisemitiska sammanhang.   

Lista över ledamöter av Högsta domstolen (Sverige) – Wikipedia
Högsta Domstolens hus i Stockholm.

Foto överst:
Hizbollah paraderar i Teheran under General 
Qassam Soleimanis porträtt, som nyligen 
dödades i en amerikans drönarattack. 
Soleimani var Irans näst mäktigaste makthavare 
efter Ayatollah Khamenei och nära allierad till 
Hizbollah som har lovat att ta hämnas hans död.    


Etiketter:
Islam, Iran, Hizbollah, Guds parti, Shiitisk islam, Sunnitisk islam, Mellanöstern, Terrorism, Libanon, Israel, Syrien, Irak, Terrorism, Antisemitism, Narkotika smuggling, Människosmuggling, Trafficking, Tyskland, Författningsskyddet, Författningsdomstolen, USA, Kanada, Australien, Storbritannien, EU, Europeiska Unionen, Sverige, Regeringen, Sofia Nerbrand, Bohusläningen, Muslimska Brödraskapet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Ayatollah Khamenei, General Qassam Soleimani

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar