tisdag 22 december 2020

(C) och sexuella övergrepp?


Detta är ett viktigt inlägg från Patrik Sjöberg, f.d. elitidrottsman, friidrottare och världsrekordhållare i höjdhopp, och själv ett offer för mångåriga sexuella övergrepp från sin fosterfar som också var hans tränare. Likt Sjöberg undrar man om det inte finns ett tydligt mönster av män med perversa dragningar har sökt sig till just Centern? Och jag vill direkt uppmana alla att sprida Sjöbergs text vidare. För offrens skull. För dessa övergrepp måste få ett slut. Men att likt mig avkoda hans text. Tills dom har fallit och vunnit laga kraft. Men du skall veta att om du då, inte avkodar, så kan du bli åtalad för förtal. Men för mig är det en självklarhet att inte publicera namn innan dom. Man måste anses oskyldig till dom har fastställs.

Foto av Patrik Sjöberg när han föreläser om sitt eget liv.

"Nästa perversa politiker från en centerpartiet är (som Sjöberg namnger i sin text) som väntar på sin dom för köp av sexuell handling av barn i mellan Sverige (Sjöberg använder en annan geografisk benämning). (Den åtalade personen) var ordförande för centerpartiet i (en större kommun i mellan Sverige) framtill han åkte fast i polisens razzia. Polisen kunde binda ett tiotal män som hade köpt sex av en minderårig flicka och (den åtalade personen) var en av dom, i flickans telefon hittade polisen bl.a. chattkonversationer mellan (den åtalade) och henne där han kallade henne ”pappas flicka” och ”min flicka får jag utnyttja hur jag vill” och även instruktioner hur han skall binda henne och rappa henne med ridpiska. Till saken hör att (den åtalade) själv har tre minderåriga barn varav en flicka. Vidare så har även (den åtalade) önskat bjuda den minderåriga på droger och kunde skaffa fram flera olika preparat. (den åtalade) är en av raden gränslösa politiker från @centerpartiet och det är ju väldigt märkligt att så många på så kort tid verkar ha börjat leva ut sina perversioner!

Foto från en global demonstration mot barnprostitution.

Hur mycket skit har dessa herrar redan kanske kommit undan med genom åren? Är @centerpartiet en samlingsplats för sjuka män? Har @centerpartiet en ambition att ha högt i tak och alla är välkomna med sina "fel"? För med dessa fall på kort tid går det ju skönja ett mönster och det är lite för mycket nu för att skylla på slumpen. Vad vet @annie_loof ? Var går gränsen för Annie? Var går gränsen för partiet? Det som är nästan lika sjukt är att dom som skyddade Federley och skickade cyberkramar och allt skit fortfarande tycker att bl. a. att jag drevar! Drevar? Ni @centerpartiet har en sjuk inställning till livet och vad gränsen går för det normala och ni verkar i mångt och mycket totalt gränslösa och då är ”gränslös” i den normala världen något sjukt! Är det där problemet ligger? Att ni centerpartister menar att ”gränslös” betyder att ni bejakar alla era perverterade sidor och vi andra inte förstår bättre? Så länge ni som tittar på vid sidan om och kanske sänder en bamsekram eller cyberhjärta eller kallar allt för drev men som i mitt fall ett kall att skydda alla barn för vuxnas övergrepp då är ni på förövarens sida för det här är inget drev, det är bara sunt förnuft! En storstädning i leden och lägg alla korten på bordet för barnens skull! "

Annie Lööf (C).

Det är lätt att förstå att just en person som Sjöberg känner både ilska och frustration över den senaste tidens avslöjanden av pedofili inom Centern. De övergrepp han själv blev utsatt för har påverkat honom djupt. Sjöberg har öppet berättat om de problem med droger och svårigheter med att fungera i mänskliga relationer som följt i dess spår. Han också tagit upp den den psykiska ohälsa med bland annat sömnproblem som han har drabbats av. Tyvärr tror jag att sexuella övergrepp mot barn finns på annat håll också. Men jag delar Sjöbergs bedömning av att Centern kan vara mer utsatt än andra partier. Inte på grund av centerpartister skulle vara mer onda än andra.

Fredrik Federley (C).

Men partiets ideologiska utveckling (som Federley var av de mest drivande personerna bakom) från en agra småfolksrörelse för landsbygd och småstad byggt på en rad traditionella värden som familj, hembygd, jordbruk, hantverk, kyrka och decentralisering till att bli ett super liberalt parti för storstadens väl utbildande modernistiska, individualistiska (och delvis kulturellt- och andligt rotlösa) nya medelklass har satt djupa spår i partiet. Viktigt att betona att Federley själv inte är misstänkt för något brott eller för att vara inblandad i något sexuellt övergrepp.

En traditionell (C) miljö: Skede hembygdsgård 
i Vetlanda kommun.

Denna ideologiska total make over kan naturligt påverkat Centerns medlemskår. Att nya grupper med andra livsstilar än de traditionella har sökt sig till partiet under senare år är inget konstigt. Och behöver inte medföra någonting negativt i sig. I denna omdaning av ett gammalt parti är det möjligt personer med olika alternativa sexuella orienteringar har uppfattat Centern som sitt nya naturliga politiska hem. Vilket också kan vara ok. Det är möjligt att partiet på detta sätt även fått ett förhållandevis stort inflöde av personer med pedofila böjelser. Men som sagt tror jag tyvärr att detta även förekommer på annat håll. I en högre omfattning än vad vi vill tro. Men sak är klar. Sjöberg har rätt. Den senaste tiden flera avslöjanden av pedofiler bland personer inom partiet eller i dess närmaste vänkrets ställer en rad frågor. Och tvingar partiet att vidta åtgärder. Centern måste agera kraftfullt. Lägga alla kort på bordet. Och ta bort de personer som kan finnas på olika förtroendeposter inom partiet och utom partiet och som begår, eller som har begått, olika sexuella övergrepp. Sjöberg har rätt vi måste alla (även Centern) måste stå upp för pedofilernas offer. Avslöjanden av pedofili inom (C) tvingar ledningen med Annie Lööf i spetsen att presentera ett trovärdigt program för att förhindra, eller åtminstone försvåra, en karriär inom partiet för personer som begår sexuella övergrepp. En nolltolerans måste råda.


Innestället Sturehof i centrala Stockholm.
En miljö för den nya Stureplans Centern.

Foto överst:

En illustration av barn som blir utsatta för sexuella övergrepp.

Länk till denna blogg

Etiketter: Pedofiler, Centern, Sexuella övergrepp, Barnprostitution, Prostitution, Suger Daddys, Patrik Sjöberg, Fredrik Federley, Annie Lööf, Libertarianism, Stureplans centern, Stureplan, Nolltolerans mot sexuella övergrepp, Sexuella övergrepp,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar