onsdag 26 augusti 2020

Koranbränning i Malmö gynnar islamisterna

Koranbränning i Malmö | Petterssons gör Sverige lagom!

Den danska högerpopulisten Rasmus Paludan (känd för att försöka provocera fram våld med sina antimuslimska demonstrationer) skall nu på fredag tillsammans med den svenska konstnären Dan Park genomföra en Koranbränning i Malmö. Stadens polis har givit dom tillstånd att demonstrera i närheten av en skola i centrala Malmö.

Rasmus Paludan grundade 2017 ett parti Stram kurs som har som mål att förbjuda islam, avskaffa medborgarskapet för vad han kallar icke-västliga invandrare och utvisa en halv miljon muslimer från Danmark.

Koranbränning i Malmö | Petterssons gör Sverige lagom!

Paludan vid en tidigare koranbränning i Danmark.

I en intervju för danska kvällstidningen Ekstrabladet i maj i fjol sa Paludan:

”Jag gör det självklart för att provocera och skapa en konflikt som visar att muslimer är våldsamma. Jag tycker att de är totalt förlorade och inte lämpliga att bo i Danmark och jag har ingen respekt för dem.”

När han har genomfört sina osmakliga demonstrationer – ibland bränner han Koranen indränkt i svinfett – i olika stadsdelar i Köpenhamn har han varit omgiven av poliser som ska skydda honom för motdemonstranter. Enligt den danska dagstidningen Berlingske har Paludans provokationer har kostat den danska staten drygt 115 miljoner danska kronor.

Du kan läsa denna artikel i Berlingske här

För mina risksvenska läsare brukar jag föra fram att danska ligger närmare svenska i skrift än i tal. Med norska är det tvärt om. Om du läser denna text något långsammare än vanligt bör det inte bli några problem att förstå.

Danska kronor - Valutahandel 2019 för nya & experter: Handla ...

Danska sedlar.

Och det är väldigt mycket pengar. Dagens kurs på Forex är att man får betala 1.464 svenska kronor för en dansk krona. 

Partiet Stram kurs går inte helt att avfärda med en axelryckning. Vid senaste val till Folketinget höll partiet höll på att få in en representant i det danska parlamentet när det var snubblande nära att nå över Danmarks tvåprocentsspärr. I valet stannade Stram kurs 0,2 procentenheter under spärren.

Stram Kurs jagter flere medlemmer med forbedret setup

Foto av Paludan från senaste valrörelsen.

Paludans plan var att bränna ett exemplar av Koranen i den invandrartäta stadsdelen Rosengård utanför stadens stora moské i anslutning till fredagsbönen. Men detta satte polisen i Malmö stopp för. Som tur är. I stället flyttades demonstrationen till Fridhemstorget i den attraktiva stadsdelen Västra innerstaden. I närheten av torget ligger S:t Andreaskyrkan och Fridhemsskolan med drygt 450 elever upp till klass 6. Min dotters gamla skola som nu drabbas på helt oacceptabelt sätt.

Fredagsbön från moskén i Malmö - Fredagsbön från moskén i Malmö ...

Moskén i Rosengård, Malmö.

Enligt polisen har man ställt villkor för demonstrationens genomförande, bland annat att det inte uppstår en större folksamling än 50 personer vilket är begränsningen enligt våra Corona restriktioner.

”Att bränna Koranen är i sig inte ett brott”, säger polischefen i Malmö Erik Åberg till Sydsvenskan

– Det kan det vara, men inte om du inte säger något eller gör det i debattsyfte. Det är inte förbjudet som sådant. Men det kan vara en brottslig gärning om du gör det i kombination med att du uppenbart riktar dig mot ett antal personer, uttrycker dig nedlåtande och syftar till att kränka en gruppering.

Naturligtvis borde handlingen i sig vara straffbar. Mer om detta längre ner i detta inlägg.

Du kan läsa denna artikel i Sydsvenskan här

Malmö 'street artist' Dan Park jailed again for hate crimes - The ...

Dan Park under en demonstration för yttrandefrihet i Malmö. 

Denna onödiga provaktion och sorgliga spektakel ordnas i samarbete med gatukonstnären Dan Park som blivit bland annat har gjort sig känd genom att hänga upp burkar med texten Zyklon-B utanför synagogor i Malmö och Stockholm.

Park har, precis som Pauldan, flera gånger dömts för hets mot folkgrupp.

Men det absurda tar inte slut här:

Föräldrar och vårdnadshavare har fått e-post från skolan där man berättar att "konstnären Dan Park och danske politikern Rasmus Paludan har fått tillstånd för en manifestation som bland annat innebär koranbränning".

Presstalesperson Calle Svensson vid polisens Region Syd skriver i ett e-post meddelande till svensk språkiga Hufvudstadsbladet i Helsingfors att "behandlingen av ansökan pågår fortfarande gällande val av plats". Svensson skriver också att det i den ansökan som Dan Park har skickat in inte står något om att bränna en Koran. Hur naiv får man bli kan man undra?

Fridhemsskolan - Malmö stad

Fridhemsskolan i Malmö.

Fridhemsskolan har i slutet av förra veckan rekommenderat att föräldrarna hämtar sina barn från skolan den 28 augusti om Pauldan och Park genomför sin demonstration under ordningsmaktens beskydd.

Några reflektioner: Bortsett ifrån att detta är osmakligt och är en helt onödig provokation, så visar detta på hur absurt det kan bli när några extremister missbrukar sina demokratiska rättigheter att demonstrera och att ge uttryck för sina åsikter. Personligen vill jag se skarpare lagstiftning mot hets av olika folkgrupper, som i detta fall medvetet går till attack mot religionsfriheten. Att bränna Biblar, Torah (judarnas religiösa lag som består av de fem Moseböckerna i Bibelns Gamla testamente), eller Koranen borde vara förbjudit.

Muhammad in the Torah - The Coming of A Prophet - G63

En traditionell Torah upprullad på sina Torahrullar.

Att kritisera islamism, en totalitär antisemitisk politisk ideologi som har växt sig oroväckande stark i Malmö, är en helt annan sak. Att kritisera hur islam praktiseras är också ok, t.ex. när gäller kvinnors svaga ställning, frånvaro av religiös legitimering av mänskliga rättigheter, acceptans av att använda våld eller att minoriteter diskrimineras och förföljs i muslimska nationer. Men att ge sig på själva den religiösa urkunden är en annan sak. Detta är ett angrepp på ett av demokratins kärnvärden, religionsfrihet, och borde enligt vår lag vara en straffbar handling i sig självt.

JIHAD I MALMÖ: juli 2018

Foto från 2018 när SSU tillsammans med extrem vänster och islamister genomförde en aktion för Palestina på Stortorget i Malmö. En demonstration som urartade med stenkastning och antisemitiska slagord. 

Paludans och Parks Koranbränning kommer dessutom att stärka islamisternas ställning bland Malmös och Sveriges muslimer. T.ex. Salafister kommer medvetet att utnyttja detta i sin propaganda och har liksom nazister, rasister eller extrem vänster ingenting emot kravaller, tårgas, stenkastning och våld på stan. Paludans och Parks upptåg kommer som Amen i kyrkan att gynna islamister och extrem vänstern i Malmö. Medan övriga medborgare får betala dessa två herrars omättliga publisthunger på flera sätt än med att skattebetalarnas pengar slösas bort på någonting helt onödigt, vilket är illa nog. 

Göteborg starkt fäste för salafism | GP

Foto från Salafistisk presskonferens i Göteborg.

Sedan måste man kritisera den brist på omdöme som Sydsvenskan visar när man låter en islamist som Romdhane Boussaidi bli talesman för Malmös alla muslimer. Det är välkänt sedan länge att den organisation som han leder är en del av Muslimska Brödarskapet i södra Sverige.

Du kan läsa denna artikel i Sydsvenskan här

Här gör Mehmet Kaplan kontroversiella islamisthälsningen

Mahmet Kaplan, tidigare bostadsminister och riksdagsledamot för Miljöpartiet, gör här den klassiska islamistiska hälsningen, under en demonstration i Stockholm i regi av Islamiska Brödarskapet.

För Sydsvenskan, som är en liberal tidning, så borde detta innebära att en sådan organisation inte är någonting som man vill lyfta fram och ge en positiv bild av. Brist på kunskap? Kanske! Vilket är tragiskt för en av Sveriges största morgontidningar. Men om denna publicering är en missriktad gest av tolerans och att stryka olika islamistiska grupper, som Islamiska Brödarskapet, medhårs då finns det stor anledning att rikta allvarlig kritik mot tidningen och för Sydsvenskans redaktionsledning att grundligt ompröva hur man behandlar olika islamistiska företrädare i sina spalter. 

Du kan läsa denna artikel i Sydsvenskan här

kg - Sydsvenskan

Sydsvenskans framsida.

Vi får inte glömma att det finns många muslimer som har kommit till oss och övriga Europa från olika nationer i Nordafrika och i Mellanöstern för att komma bort från islamism och dess värderingar. Och som nu till sin förtvivlan märker att det officiella Sverige släpper fram och underlättar för dessa krafter att verka i ett demokratiskt västerländskt rättssamhälle som det svenska.

Tillägg:

Sedan jag skrev denna text har Polisen meddelat, den 24 augusti, att man i ett nytt tillstånd har flyttat platsen för Paludans och Parks aktion till Stortorget i centrala Malmö.

Stortorget - Historic market square in Malmö | GuidebookSweden

Stortorget, Malmö.

I dag, den 26 augusti, meddelar Polisen nu man har beslutat att återkalla sitt beslut om att bevilja tillstånd för aktionen på Stortorget med hänvisning till Ordningslagen eftersom man inte ser att den kan genomföras på ett säkert sätt. Alltså när det absurda i att bevilja en Koranbränning på allmän plats uppmärksammas tillräckligt mycket i olika medier och väcker fram en mobilisering bland islamister och andra extremister, så drar man öronen åt sig. Vilket är bra just i detta fall. Men samtidigt kan det ifrågasättas om olika extremister i praktiken skall få bestämma vem som skall få genomföra politiska aktioner på allmän plats. Och faktum kvarstår att polisen faktiskt gav tillstånd till denna absurda provokation. Detta beslut kan nu överklagas till Förvaltningsrätten. Så ännu är inte sista ordet sagt i denna fars.  

 Förvaltningsrätten i Malmö 

Förvaltningsrätten, Malmö. 

I dag den 28/8 meddelar förvaltningsrätten att man avvisar Dan Parks överklagan av polisens beslut att återkalla tillståndet för aktionen på Stortorget. Samma dag stoppas Ramus Paludan av polis vid Öresundsbron och nekas inträde i Sverige. Senare under dagen lägger sympatisörer till Paludan och Park ut på sociala medier en illegal aktion i Rosengård där man sparkar på en Koran och tänder senare eld på den. Vilket i sin tur leder till våldsamma upplopp på Amiralsgatan och ute på Rosengård.      

Björn Håkansson on Twitter: "Denna våldsamma reaktion var väl exakt vad  koranbrännarna var ute efter? För det kan väl knappast gynna bilden av  muslimer att reagera på detta sättet? https://t.co/J1aCJ45HwV"

Foto från upploppen i Malmö den 28/8. 

Läsa mer:

Skribenten Tommy Hansson har på sin blogg skrivit om detta sorgliga spektakel ur ett intressant perspektiv om att det aldrig är bra att bränna böcker.

Du kan läsa detta inlägg här

Förlust för vem, Tommy Hansson?

Tommy Hansson.

På den läsvärda antiislamistiska bloggen Jihad i Malmö har jag funnit två inlägg om denna koranbränning i Malmö:

Inlägg om Koranbränning i Malmö

Ett andra inlägg om Koranbränning i Malmö

S:t Andreas kyrka renoveras under hela 2020 | Svenska kyrkan Malmö

Andreaskyrkan i Malmö.

Foto överst:
Från en Koranbränning i Frankrike.


Etiketter:
Malmö, Koranen, Koranbränning, Rasmus Paludan, Stram kurs, Dan Park, Zyklon-B, Sydsvenskan, Rosengård, Fridhemstorget, Andreaskyrkan, Fridhemsskolan, Romdahane Boussaidi, Salafister, Muslimska Brödrarskapet, Islamiska förbundet, Malmös moské, Antisemitism, Religionsfrihet, Tommy Hansson, Jihad i Malmö, Mahmet Kaplan, Bostadsminister, Miljöpartiet,       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar