måndag 18 november 2019

Misslyckad migration ökar kriminalitet och utanförskap



I söndags kommenterade statsminister Stefan Löven (S) den senaste tidens dödsskjutningar och bombdåd i SVT:s Agenda på ett ytterst märkligt sätt. 

Via Facebook har jag funnit två intressera kommenterar om Lövens slätstrukna agerande i TV-intervjun.

I (S)-märkta Folkbladet Östgöten har chefredaktören Widar Andersson skrivit en läsvärd debattartikel i ämnet som publiceras med rubrik: "Stefan Löven behöver svara på frågan".

Du kan läsa Anderssons artikel här

Bildresultat för widar andersson

Chefredaktör Widar Andersson (S)
f.d. riksdagsledamot.


I sin artikel skriver Andersson bland annat:

"
Statsminister Stefan Löfven medverkade i SVT: s Agenda på söndagskvällen 17 november. Programledaren Anders Holmberg ställde frågor om hur det kommer sig att just Sverige sticker ut så kraftigt när det gäller skjutvapenvåld och sprängningar? Det beror på ”arbetslöshet, fattigdom och ekonomiska klyftor”, svarade Stefan Löfven. Så är det förstås. Men varför har då just Sverige – ett av världens rikaste och mest jämlika länder – drabbats så hårt av arbetslöshet, fattigdom och ekonomiska klyftor?

Svaret på den frågan är lika självklart som svaret på den första frågan. Sverige har drabbats hårt av kriminalitetsalstrande arbetslöshet, fattigdom och ekonomiska klyftor på grund av en långvarigt misskött invandringspolitik." 

Bildresultat för stefan danielsson (C)

Stefan Danielsson (C) f.d. riksdagsledamot.


Lövens TV-framträdande kommenteras på ett intressant sätt av Staffan Danielsson (C) f.d. riksdagsledamot som inte fick förnyat förtroende från sitt parti på grund av sin kritik av den förda politiken angående migration och integration.

I ett inlägg skriver Danielsson bl.a.:

"
Jan Edling arbetade länge på LO, och även senare i regeringskansliet. Han är en kunnig analytiker. När han nu bekräftar sin ledsnad över statsministerns okunskap kring gängkriminalitet och integration och orsakssamband är det en förödande kritik. Stefan Löfven skulle i gårdagens Agenda vara statsman och landsfader men misslyckades kapitalt med det. Han påstod t ex att gängbrottsligheten och de utländska stöldligornas framfart skulle varit precis lika stor även utan migrationen, vilket jag bedömer att få medborgare kan tro på.

Min profetia är att Stefan Löfven avgår inom något år, och efterträds av någon av Ygeman, Shekarabi, Andersson eller Damberg, i den ordningen. "



Karl-Petter Thorwaldsson, 
avgående ordförande för LO.


I sitt inlägg länkar Danielsson till en blogg: Flexicurity.SE  som har ett inlägg om Jan Edling och hans bok: "Förorterna som Moder Svea glömde".

Här kan du läsa detta inlägg på Flexicuritys blogg


Det är särskilt anmärkningsvärt att Jan Edling skrev sin bok samtidigt som han arbetade på Regeringskansliet. Edling lämnar en intressant upplysning om att det stöd som han fick av framtidsminister Kristina Persson (S) var direkt anledning till att hon senare fick avgå. Man kan misstänka många ledande socialdemokrater inte uppskattade att Persson såg till att Edling fick framföra sina synpunkter inför statsråd, statssekreterare och riksdagsledamöter.

Detta kommenterar Edling: 

 "I stället för att redan då formulera strategier kring de växande problemen började ministrar hävda att de och inga andra hade huvudansvar för integrationspolitik, att det tyvärr inte gick att göra något åt EBO och att Trångboddhet och segregation var något man fick ta när bostadsbrist och ökad invandring stod på dagordningen. Intriger och revirtänkande ledde så småningom att Kristina fick gå." 



Kristina Persson (S) f.d. framtidsminister,
och minister för det nordiska samarbetet.

Det är nog inte fel att som Edling föra fram en uppfattning om att många av de växande problemen som finns i våra så kallade Utanförskapsområden har sin grund i skolan. Edlings analys om skolans problem grundläggs tidigare redan under förskoleåldern vilket i sin tur leder till att det inte räcker att tillföra mer resurser till skolor i våra invandrartäta områden, för att att problemen skapas av inflyttade föräldrar som inte lär sig svenska och som inte skickar sina barn till dagis. Är nog en riktig beskrivning av problemet. 


Tyska dagisbarn på utflykt.


Alltså föräldrar måste lära sig svenska, få jobb, och samtidigt som man arbetar eller studerar ska man skicka sina barn på dagis så att barnen ska få möjlighet att lära sig svenska, vilket är en förutsättning för att ha möjlighet att klara av sin skolgång och att integreras in i det svenska samhället. Att goda kunskaper i svenska har en avgörande betydelse för integration samt för hur bra ett ens liv senare kommer att bli har inte fått styra politiken. Det är konsekvenser av denna bristande insikt som nu manifesterats i dödsskjutningar, bombsprängningar och ökad droghandel.     



Rosengårdscentrum i Malmö.

Etiketter:
Migration, Integration, Invandring, Stefan Löven, Socialdemokraterna, LO, Regeringskansliet, Widar Andersson, Stefan Danielsson, Centern, SVT, Agenda, Flexicurity, Kristina Persson, Karl-Petter Thorwaldsson, Jan Edling, Förorterna som Moder Svea glömde, EBO, Förskola, Dagis, Narkotika, Gängkriminalitet, Organiserad brottslighet, Sprängningar, Dödsskjutningar,       
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar