tisdag 12 november 2019

Corbyns Labour är inte ett valbart alternativ


Labour har under Jermey Corbyns ledning varit otydliga och velat om EU och Europa sedan valrörelsen 2017. Deras position om Brexit har varit obegriplig, det vill säga om de vill lämna eller vara kvar. Och deras plattform nu lär innehålla löfte om att omförhandla ytterligare en gång med EU, få ett bättre avtal än Boris Johnson och sedan ordna folkomröstning mellan det avtalet och att vara kvar. Redan de första dagarnas kampanj visar att det är en helt ohållbar position. Det väcker inget förtroende bland väljarna att föreslå att partiet först ska förhandla fram ett avtal som är så bra att man blir nöjd med det och sedan kampanja emot fortsatt medlemskap. 



Den välkända privat skolan Harrow. 
Även berömd från filmerna om från Harry Potter. 

Men Labour har värre problem än så. Den ganska extrema falang som med Corbyn tog över partiet 2015 håller på att radikalisera politiken. Redan förra valrörelsen ville man förstatliga järnvägarna, elverken, med mera. Nu går man flera steg ytterligare genom att i praktiken förbjuda privatskolor – meriter därifrån får inte tillgodoräknas vid ansökan till universitet, de skall inte längre räknas som välgörande ändamål så att bidrag till dem blir avdragsgilla, avgifterna momsbeläggas och deras egendom beslagtas. Hårdföra höjningar av skatten för ”de rika” ingår naturligtvis också i planerna.


Skylt från en demonstration i 
Edinburgh 2009.

Men den ambitionen att ta flera steg åt marxism övertrumfas klart av en växande antisemitism. Corbyns tillträde betydde en kraftig vänstervridning av partiet. I vänstern finns en traditionell antisemitism, där sionism, Israel, ”de rika”, bankirer, judar och makthavare blandats i en soppa som man är motståndare till men inte kan förstå skillnader mellan – eller ens dra några gränser alls. Corbyn svarar alltid på anklagelser om att han är antisemit med att han kommer att ta sin antirasism med sig in i döden – för att i nästa andetag beskylla judar i Storbritannien för Israels politik.


Tony Blair, partiordförande för 
Labour 1997-2007.

Det finns starka krafter inom Labour som försökt göra upp med antisemitismen men de har jobbat i uppförsbacke. Som regel förstår inte ledningen vad som är antisemitism förrän det blir stort uppslaget i tidningarna men numera agerar man. Labourledningen har de senaste dagarna hindrat 4 kandidater som nominerats lokalt från att ställa upp i valet eftersom de gjort tydligt antisemitiska uttalanden, ytterligare en avgick självmant på fredagen, trots att han förnekat att han kallat en judisk kommunalpolitiker för ”Shylock”! Ytterligare en är i blåsväder och under risk att avsättas efter uttalanden om att hos skulle fira om Tony Blair och Benjamin Netanyahu dog. Om det är antisemitism eller bara dåligt omdöme kanske kan diskuteras.


Israels premiärminister Benjamin 
Netanyahu.

Antisemitismen och Corbyns bristande förtroende fick redan första dagen av den officiella kampanjen förödande konsekvenser. Först skrev chefredaktören Stephen Pollard (labour politiker och tidigare brittisk ambassadör i Bryssel) i The Jewish Chronicle (en tidning som i över hundra år aktivt stött Labour) ett öppet brev till alla britter och uppmanade dem att inte rösta på Labour. Han påpekade bland annat att 87 procent av alla brittiska judar betraktar Corbyn som antisemit och att enligt samma undersökning avsåg nästan hälften av alla judar att flytta från Storbritannien om han blev premiärminister.

The Jewish Chronicle. 

Sajten Jihadimalmö kommenterar detta i läsvärt inlägg.


Gordon Brown, Labours 
partiordförande 2007-2010.

Senare samma dag framträdde två, till nyligen ledande medlemmar av Labour, som var rådgivare i Gordon Browns regering, med budskapet att Corbyn är ”totally unfit for office” både som partiledare och än mer som premiärminister. De uppmanade väljarna att istället rösta på Tories.


Redan tidigare hade Jack Straw, tidigare både justitieminister, inrikesminister men framför allt under 6 år Tony Blairs utrikesminister, varnat för att om Corbyn blir vald kommer andra nationer att bli väldigt försiktiga i sitt samarbete med brittisk underrättelsetjänst!
Den brittiska militära underrättelsetjänsten, 
MI-6, nya huvudkontor, Wauxhall Cross,
känd från de senaste filmerna om James Bond.

Det som kan ha skrämt upp Stephen Pollard med flera nog för att att varna för Labour kan vara att den som representerade den moderata Blair-falangen i partiledningen, vice ordföranden Tom Watson, meddelade att han inte skulle kandidera för omval till Underhuset och avgå ur partiledningen. Det var Watson som var drivande i att ta itu med antisemitismen och han ledde den interna oppositionen mot vänstervridningen, och kanske också för att partiet skulle bli bestämt för att kampanja mot Brexit. Han anses ha representerat den traditionella arbetarbasen i kamp mot bokstavsvänstern.
Portrait of Tom Watson in 2018.jpg
Tom Watson (egentligen Thomas 
Anthony Watson), avgående vice
ordförande i Labour.
Det blir alltmer tydligt att Corbyn gör sig själv och ett alltmer marxistiskt Labour icke valbart. Johnson och Tories kommer tyvärr att vinna det valet, trots ett växande stöd för Remain partierna: Liberaldemokraterna, SNP, Plaid Cymu och De Gröna, tack vare Labours ideologiska haveri ang. marxism, Brexit och antisemitism.
Valskylt från Liberaldemokraterna 2015.
Bil överst:
Jeremy Corbyn                                                                                               
Etiketter:
UK, Storbritannien, Tony Blair, Jermey Corbyn, Tony Blair, Boris Johnson, Jack Straw, Gordon Brown, Labour, Tories, Brexit, EU, Europa, Antisemitism, Plaid Cymu, Liberaldemokraterna, Scottish Nationalist Party, SNP, De Gröna, The Greens, The Jewish Chronicle, Benjamin Netanyahu, Tom Watson,  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar