torsdag 22 maj 2014

Schyman och FI väljer kommunismenGenom att FI väljer att ansluta sig till den partigrupp som finns i Europaparlamentet för den yttersta vänstern avslöjar detta parti en sak som många, likt mig, har att misstänkt länge att Gudrun Schyman och kretsen kring henne fortfarande består av kommunister.

Med all rätt kritiserar Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson, (FP) detta skarpt i en debattartikel som publiceras i Aftonbladet under rubrik:

"Ohlssons attack på Feministisk Initiativ."

Ohlssons artikel

Den debatt som Ohlsson tar med FI är viktig. Genom sitt val av vilken partigrupp man väljer att arbetar i EU-Parlamentet avslöjas vilket parti man faktiskt är och vill vara. Men också vilken syn man har på demokrati och mänskliga rättigheter.Europaminister Birgitta Ohlsson (FP)

Vilka partier ingår i den grupp i EU-parlamentet, som förkortas: GUE/NGL, som FI väljer? Gruppens klart största parti är tyska Die Linke, som kommer ur det östtyska kommunistpartiet SED. Många inom Die Linke är DDR nostalgiker vilket märks att den gamla DDR flaggan fortfarande  används på olika parti aktiviteter i östra Tyskland. I denna grupp ingår också andra sovjet nostalgiker som t.ex. det tjeckiska kommunistpartiet som fortfarande försvarar Warszawapaktens inmarsch i dåvarande Tjeckoslovakien 1968. Detta stalinistparti beklagar Berlin murens fall och Tysklands återförening. Här finns också andra renläriga kommunistpartier från Sydeuropa som t.ex. det spanska, portugiska och grekiska som likt Die Linke använder gamla kommunistsymboler och som fortfarande hyllar Lenin och Stalin.

I denna partigrupp ingår också bl.a irländska Sinn Féin (vi själva) som kandiderar i irländska republiken och i Storbritannien. Detta är ett parti som förenar nationalism med radikal socialism. Sinn Féin anses allmänt (t.ex. regeringarna i London och i Dublin) att utgöra, IRA:s politiska gren. Sinn Féin vägar fortfarande, trots fredsprocessen på Nordirland, att ta avstånd ifrån IRA och dess terror, även den terror som har drabbat oskyldiga civila. Deras partiledare Gerry Adams (Gearóid Mac Ádhaimh) är misstänkt för att personligen ha givit order som flera våldsdåd mot civila. Adams misstänks av brittiska säkerhetstjänsten MI-5 för att utgöra ledare även för Provesoriska IRA. Sinn Féin är representerad både i republiken Irlands parlament med ett tiotal mandat och är det största nationalistpartiet i det nordirländska. Partiet ställer också upp i brittiska val. I senaste valet fick partiet för första gången på länge mandat i underhuset. Sinn Féins fem ledamöter vägrar att ta plats i underhuset på grund av den ed till Drottningen som alla parlamentariker måste svära när de tar säte i parlamentet. I denna partigrupp ingår ett annat extrem parti från Irland. I republiken finns Irlands Socialistiska Arbetarparti som är medlemmar av den trotskistiska internationalen.Garry Adams ( Sinn Féin)

I denna partigrupp ingår redan det svenska Vänsterpartiet. Det är märkligt att V har kommit undan detta utan att massmedia har uppmärksammat saken. Med tanke på partiets historia borde man inte bli förvånad att V väljer detta sällskap. Det är värt att uppmärksamma att flertalet andra vänsterpartier, till vänster om socialdemokraterna i norra Europa, har valt att samverka med de gröna partierna och valt denna partigrupp i parlamentet t.ex. danska Socialistisk Folkeparti (SF). För SF skulle det vara helt otänkbart att ingå i en grupp tillsammans med kommunister.

Visst är det en skandal att Sverige riskerar att skicka representanter till Europaparlamentet från tre partier som har svårt att skilja på demokrati och diktatur.  Jag har i ett tidigare inlägg här på min blogg kommenterat V och SD ur detta perspektiv:

Om V, SD och EUPartiordförande Jonas Sjöstedt (V)

Bild ovan: Gudrun Schyman (FI) när hon eldar upp 100 000 kronor under Almedalsveckan 2010.

Bildkälla:Wikipedia

Etiketter: Birgitta Ohlsson, FP, Folkpartiet, EU-minister, EU-val, Europaminister, EU-parlamentet, Europaparlamentet, Kommunism, FI, Feministisk Initiativ, Gudrun Schyman, SD, Sverigedemokraterna, V, Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt, Vänsterextremism, Högerextremism, Die Linke, Socialetisk Folkeparti, Danmark, Nynazism, Nyfascism, Gyllene Gryning, Vlaams Belang, Nationella Fronten, Grekland, Frankrike, Belgien, Portugal, Tyskland, Tjeckien, Stalin, Lenin, Stalinism, Leninism, IRA, Provesoriska IRA Sinn Fein, Sinn Féin, Gerry Adams, Terrorism, Nordirland, Republiken Irland, Irland, Underhuset, London, England, Storbritannien, GUE/NGL, MI-5,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.