tisdag 12 november 2013

Fler flyttar över Öresund

 

Öresund och Øresund, Väst Danmark och Öst Danmark!

Vi har ytterligare  än en gång fått ett bevis på Skåne och Själland alltmer blir en gemensam arbetsmarkand. Vi har också fått ett bevis på att nationsgränser inte är så avgörande som vi ofta vill tro. 

Nyhetsbyrån News Øresund meddelar att antalet personer som flyttar över Öresund har ökat med 18 procent De flesta flyttar från Skåne till Danmark - många av dem är danskar som tar med familjen "hem".  (Se tabell nedan)

Det såg ut som att 2009 var toppåret då flest personer tog med sig sina flyttkartonger över Öresund - men sedan dess har det minskat succesivt. Men en vändning ser ut att vara på väg, skriver. Mest ökar flyttarna från Skåne till Östdanmark, men även antalet flyttlass från Östdanmark till Skåne har blivit fler till antalet.

Antalet personer som har flyttat från Skåne till Östdanmark under det första halvåret 2013 har ökat med 25 procent. Totalt kommer ungefär 1 200 fler personer lämna Skåne för Danmark under 2013.
I andra riktningen - alltså från Danmark till Skåne- är det sju procent fler under första halvåret 2013 jämfört med första halvåret 2012.

Flyttning, Öresund, Øresund, Ørestat, Region Skåne, Arbetsmarknad, Sverige, Danmark, Malmö, Köpenhamn, Själland, News Øresund. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.