söndag 19 november 2017

Granska RFSUs normlöshetI Världen i Dag, har Ruth Nordström skrivet en läsvärd ledarartikel om RFSL och RFSU normlösa sexualetik under rubrik: Det är dags att granska RFSU och RFSL.


Det är bara att hålla med Nordström om att vi måste reagera när man i RFSU:s tidning Ottar kan läsa en artikel om "  ”begränsade begär”, om dömda sexualförbrytare som inte får tillräckligt stor ”rätt till sin sexualitet” på kåken. En av de intervjuade dömdes till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn."

Jag förstår Nordströms reaktion om de uppfattningar som förs fram i denna artikel om: "En av journalistens första frågor är om det ”går att ha sex” nu när han sitter i fängelset? Eller var hans sexualitet ”begränsad” på något sätt? Det är ju en relevant fråga, inte bara till en sexualbrottsling. Bör sexualiteten på något sätt begränsas av ramar, eller skall sexualiteten frigöras, från alla gränser, från alla normer?"

Marcus Birro 2010 cropped.jpg

Marcus Birro

RSFU har fått en märklig ställning som den svenska vänsterns heliga ko. Den som vågar ifrågasätta organisationen brännmärks offentligt vilket t.ex. den kristna journalisten och författaren Marcus Birro har råkat ut för. Att RFSU har hamnat under radarn för medias granskning är konstigt. Inte minst mot bakgrund mot att RFSU har varit inblandande i flera mycket skandalösa projekt genom årens lopp. Deras kampanj för barnsex (alltså barns rätt till sexuella upplevelser med varandra) eller deras indirekta försvar för pedofili är endast två exempel av många. Att kritiskt granska RFSU känns ännu mer aktuellt nu då Me too kampanjen har skapat en behövlig debatt om vår syn på sex och hur vi agerar sexuellt mot kollegor och andra vi möter i vår vardag. Naturligtvis måste vi vara extra hårda mot alla sexuella närmanden som riktar sig mot barn.


Bild ovan:
RFSL kampanjar i Rinkeby, utanför Stockholm.

Bild nedan:
Tyska dagisbarn på utflykt.

Etiketter:
RFSL, RFSU, Me too, Sex, Sexualitet, Sexuella övergrepp, Pedofili, Världen i Dag, Marcus Birro, 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.