söndag 12 september 2021

11 september och Sverige som terroriststat

 


Att när man reflekterar över terrordåden i New York den 11 september, för tjugo år sedan, där c:a 3000 personer blev dödade och flera tusen andra blev skadade, bör man även tänka igenom hur Sverige har påverkats av islamism och dess terror som följt i dess spår. En attack som al-Qaidas ledare Usama bin-Ladin var ytterst ansvarig för. Att dessutom i detta sammanhang se över hur den terror och de terrorister som finns i Sverige påverkar och har påverkat andra. Är t o m ännu klokare. Just detta gör den välkände samhällsdebattören och chefredaktör Widar Andersson i (S)-märka Folkbladet. I sin tidning har han publicerat en ledarkrönika med rubrik: ”När Sverige blev ett hemland för terrorister.”  

Här kan du läsa hans krönika

Usama bin Ladin

Andersson framför i sin text flera intressanta fakta och sammanhang. Ett sådant exempel när han skriver om även att Sverige som ännu har blivit i ringa omfattning direkt drabbat av våldsdåd på hemmaplan (attentatet på Drottninggatan, är ett undantag) så är vi ett av de nationer i västvärlden som i förhållande till vår folkmängd har haft flest jihadister och andra aktiva terrorister. Vår anti-terrorist myndighet Säkerhetspolisen (SÄPO) bedömer att cirka 300 svenskar har åkt för att kriga i Syrien och Irak med al-Qaida eller IS. Om man väljer att specifikt begränsa till al-Qaida så sticker vi ännu mer ut bland Europas demokratier. Att vi och Stockholm kommit tämligen lindrigt undan fram till nu jämfört med t.ex. städer som Paris, Nice, London, Barcelona, Bryssel och Amsterdam, ställer oss inte alls i god dager. Och denna slutsats från Andersson är helt sann och utgör en pedagogisk fullträff.

En läkare på Drottninggatan efter dådet 2017.

Andersson framför i sin text en annan intressant tes. Att Sverige genom sin naiva och släpphänta politik har i ljuset av den terror som drabbat västvärlden och Europa efter den 11 september hamnat på fel sida av historien. Som han klarsynt uttrycker saken. Och tyvärr är det bara att hålla med honom. Vad är det som saknas då? T.ex. att det skall bli möjligt att förbjuda organisationer och medlemskap i organisationer, efter prövning i domstol som t.ex. i Tyskland, Nederländerna eller Italien, som bedriver odemokratisk verksamhet t.ex. antisemitism, förintelse förnekelse, religiös intolerants, rasism, uppmanar till samhällsförändring genom våld etc. Precis som vi behöver bekämpa brottsklaner och maffia genom liknade lagstiftning. Varför skall medlemskap i Muslimska Brödraskapet, Hell Angels, Nordfront, eller Revolutionära anarkisters förbund, vara tillåten? Innan vi har gjort vår hemläxa från 11 september eller från Drottninggatan så kommer vi att tillhöra historiens förlorare och vara djupt fast förankrade vid dess skampåle. Och till regering och riksdag vill jag bara säga: fixa till den förändring av våra grundlagar som måste till för att få en sådan lagstiftning på plats.

Islamistiska Grå Vargarna demonstrerar på Sergels Torg.
Lägg märke till det islamistiska tecknet med två fingrar
 i luften. Denna organisation förespråkar ett nytt
Stor-turkiskt imperium och står den turkiska 
regimen nära. Det var denna organisation som den 
tidigare bostadsministern Memhet Kaplan (MP) hade 
täta kontakter med. I Sverige misstänks organisationen 
vara delaktig i flera våldsdåd bland i ett mord i Fittja 
på en turkisk exilpolitiker. 

Länk till denna blogg

Foto överst:

Foto av World Trade Center i New York när det andra flygplanet flyger in i det västra tornet.

Memhet Kaplan f.d. Bostadsminister.

Etiketter:  11 september, World Trade center, New York, World Trade Center, Terrorism, Islamism, Jihad, al-Qaida, IS, Usama bin Ladin,  Folkbladet, Widar Andersson, Hell Angels, Muslimska Brödraskapet, Revolutionära anarkisters förbund, Nordfront, Tyskland, Nederländerna, Italien, Paris, London, Amsterdam, Bryssel, Barcelona och Nice, Memhet Kaplan, Miljöpartiet, De grå vargarna,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar