måndag 8 januari 2018

Wallströms fataliteter ang Nato och Iran


Vår utrikesminister Margot Wallström (S) har under senaste tid visat upp sin olyckliga kombination av världsfrånvänd idealism och ren omdömeslöshet. Detta har manifesterats först i en både farlig och märklig krigsförklaring mot Nato och i ett förnekande av att ömsesidig avskräckning med kärnvapen fungerar. Detta är fel i sak. Kärnvapen har bevisligen inte används sedan 1945.
Pakistanska kärnvapen. 
Wallströms politik är ett naturligt inslag ledd i en vänstersocialistisk fredsutopi, där en tanke om att Sverige med hjälp av FN kan skapa en kärnvapenfri värld. I denna utopi tas inga hänsyn tas till att olika diktaturer och skurkstater, nu senast manifesterat av Nordkorea, har skaffat sig eller kan tänka skaffa sig kärnvapen. Och att flera nuvarande och framtida kärnvapen stater inte bara kan tänka sig att använda dessa vapen i rent militära syften utan också använda sina kärnvapen för att bedriva politisk utpressning vilket Nordkorea, Pakistan och Iran är exempel på.

I exemplet Nordkorea kan den kommunistiska regimens kärnvapen program inte endast förklaras mot bakgrund att säkra diktaturens överlevnad och en rädsla för ett folkligt uppror för demokrati, som har inträffat i grannstater som Sydkorea och Taiwan, vilket förmodligen också förklarar Kinas fortsatta stöd för regimen. Regimens kärnvapen ambitioner ska också ses som en medveten strategi om att slå in en kil mellan Sydkorea och USA. En utveckling som kan få amerikanerna att ta hem sina trupper och som kan tvinga fram en återförening av Korea på Nordkoreas villkor.


Kim Jung un, vid ett kärnvapen i Nordkorea 2016.

I en ledare i Sörmlands Nyheter med rubrik: Det är Wallström som avskräcker, framförs en kritik mot Wallströms våta pacifistiska dröm. I denna artikel framförs också ett insiktsfullt sätt hur vår utrikesministers världsfrånvändhet hotar Sveriges trygghet och säkerhet.


Du kan läsa SN:s ledare om Wallström här

En av Irans tre sovjetiska attackubåtar av
Kilo klass. Troligen moderniserade och
ombyggda för kunna bära kärnvapen missiler.

Som inte detta vore nog. Under senare tid har även Wallström agerat märkligt genom att ge ett indirekt stödd till den brutala muslimska präst regimen i Iran. 

Deta har Wallström manifesterat  genom sina uttalanden och direktiv till Sveriges FN-ambassadör att agera för att FN:s säkerhetsråd inte ska inkallas till en extra session för att diskutera dödsskjutningar och andra övergrepp mot de folkmassor som har demonstrerat ibland annat i huvudstaden Teheran. Här hamnar Sverige olyckligtvis på samma sida som flera hårdföra diktaturer. Flera västländer bl.a. USA vill ska ske och som Ryssland motsätter sig. Denna oacceptabla och odemokratiska politik kommenterats bl.a. av Erik Helmersson i Dagens Nyheter i en ledare med rubrik: Varför kryper Wallström för mullorna?

Du kan läsa Helmerssons artikel om Wallström här


FN:s säkerhetsråd i New York.

När den rödgröna regeringen laserade Sveriges kandidatur för en plats som en tidsbegränsad ledamot av säkerhetsrådet, motiverade flera socialdemokratiska statsråd detta bl.a. med att om Sverige blev invald skulle vi kunna göra skillnad genom att stärka arbetet inom FN för demokrati och mänskliga rättigheter. Wallströms agerande angående mullornas förtryck och Revolutionsgardes övervåld i Iran kan inte anses av någon att vara ett uttryck för denna uttalade  politiska vilja. 

Mikael Oscarsson(KD)
Riksdagsledamot Mikael Oscarsson (KD).

På Facebook har funnit en intressant kommentar om Wallströms huvudläsa krigsförklaring mot Nato av Kristdemokraternas försvarspolitiska talesperson, tillika medlem av riksdagens försvarsutskott, Mikael Oscarsson.
Han skriver:

” Utrikesminister Margot Wallströms uttalande mot Nato är omdömeslöst.

Detta är ännu ett exempel på där Margot Wallström misslyckats att utöva en utrikespolitik på ett sätt som bygger förtroende. Hennes agerade emot Nato skadar vår relation till den försvarsallians som vi är beroende av. Utrikesministern äventyrar svensk utrikespolitik i en tid då säkerhet och närheten till försvarsalliansen Nato behöver värnas.

USA:s Nato ambassadör säger bara samma sak som USA:s försvarsminister Mattis och Nato generalsekreterare Stoltenberg, nämligen varnar för att en svensk underskrift skulle orsaka problem i relationen till Nato. Detta budskap har länder som Tyskland, USA och Storbritannien framförts till den svenska regeringen i över ett halvår.

Pinsamt Margot! ”    Natos general sekreterare sedan
2014 Jens Stoltenberg
Socialdemokratisk statsminister i
Norge 2000-2001, 2005-2013.
Han efterträdde en annan nordisk
politiker Anders Fogh Rasmussen
från högerliberala Venstre,
generalsekreterare 2009-2014
och som var Danmarks statsminister
2001-2009.                                                                                                            

I Dagens Industri  har publicerat en läsvärd artikel under rubrik: KD och L rasar mot Wallströms uttalande om Iran. Liberalerna och Kristdemokraterna kräver att Wallström skall tvingas förklara sitt agerande i riksdagens utrikesutskott och att Irans ambassadör kallas upp till UD. I artikeln redovisas kommentarer till detta krav från Kristdemokraternas utrikespolitiska talesperson Sofia Damm och från Liberalernas Birgitta Ohlsson. 

Du kan läsa DI:s artikel här  
                                                                                                                    


Riksdagsledamot Birgitta Ohlsson
(L) f.d. demokrati och EU-minister.

I Svenska Dagbladet har tre moderata politiker, bl.a. partiets försvarspolitiska talesperson Hans Wallmark, skrivit en intressant debattartikel där man kritiserar Socialdemokraternas utrikes- och säkerhetspolitik. Denna artikel är publicerad under rubrik: S sätter symbolpolitik före Sveriges intressen.

Du kan läsa moderaternas debattartikel här


Bild nedan: Riksdagsledamot
Hans Wallmark (M).                                                                                                              

Bild ovan: 
Rysk kärnvapen bestyckad SS-18 missil.  
Etiketter:
Margot Wallström, Atomvapen, Nato, Pacifism, Jens Stoltenberg, James Mattis,
Mikael Oscarsson, Sofia Damm, Kristdemokraterna, Birgitta Ohlsson, Liberalerna,
Hans Wallmark, Moderaterna, Säkerhetspolitik, Utrikespolitik, Försvarspolitik, Iran,
Pakistan, Nordkorea, Mullor, FN, FN:s säkerhetsråd, Säkerhetsrådet, Ryssland,
USA, Storbritannien, Anders Fogh Rasmussen, Hans Stoltenberg,   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.