torsdag 10 maj 2018

Wallström frågas ut om Abbas och PLO:s antisemtismDet är bra att Mikael Oskarsson (KD) ställer frågor till utrikesminister Margot Wallström (S) om PLO presidenten Mahmoud Abbas antisemitiska uttalanden i ett 90 minuter långt tal som sändes direkt i PLO:s TV kanal om judarnas "egen"  skuld till Shoah (förintelsen). Hitintills har Wallström vägrat att kommentera detta. Men genom Oscarssons skriftliga frågor, i form av en interpellation, kommer hon nu inte undan längre. Vilket vi ska vara tacksamma för.
 

Mahmoud Abbas May 2017.jpg
PLO:s president Mahmoud Abbas.

Klicka på länken för att läsa Oskarssons interpellation. 

Abbas uttalanden om Judarnas egen skuld för Shoah

Det är bra att Oscarsson väljer att interpellerar i stället för att ställa en enkel fråga. Genom sin interpellation kan samtliga riksdagsledamöter som vill delta i hans debatt med Wallström. Om Oscarsson valt en enkel fråga hade det blivit endast en debatt mellan honom och Wallström.

Mikael Oscarsson(KD)
Mikael Oscarsson (KD),
Riksdagsledamot.

Sedan är det bra att Wallström ställs tills svar i dubbel mening inför sin anti- judiska politik. Wallström, liksom stora delar av nutida svensk vänster, men tillskillnad emot tidigare socialdemokratiska statsministerar som Göran Persson och Tage Erlander, har bejakat antisemitisk retorik och öppet flörtat med antisemitiska grupper som Fatah, Hamas och Hizbollah.


Göran Persson (S),
Statsminister och
partiordförande 1996- 2007.

I tidningen Världen i Dag har Lukas Berggren skrivit en läsvärd ledare om Abbas tal. I hans artikel, ställer Berggren en berättigad fråga: "Varför ska Sverige stödja en terrorhyllande antismit, Wallström?, som också är rubrik för hans text.

Du kan läsa hans ledare här:

Berggrens ledare om Abbas tal 

Berggrens ger i början av sin artikel följande sammanfattning av det budskap om Abbas förde fram i sitt tal.

"Det har väl knappast undgått någon att den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har talat ur skägget, eller kanske snarare ur hjärtat. I en revisionistiskt präglad ”historielektion” lade han nyligen skulden för Förintelsen och det industriella dödandet av sex miljoner judar på judarna själva. ”De antijudiska känslorna berodde inte på deras religion, utan snarare på deras sociala funktion, som hade att göra med ocker, banker och så vidare”, menade Abbas."

Nu undrar man bara vilka ursäkter och undanflykter Wallström ska ta till denna gång. Dessutom är det extra pinsamt för UD att nära medarbetare till Wallström fanns på plats när Abbas höll sitt tal.

Naturligtvis är det hög tid att återkalla det diplomatiska erkännandet av Palestina (som i egentligen inte existerar som en stat) och att avsluta allt stöd till denna terrorist kramande regim. 


Margot Wallström (S),
Utrikesminister.

Foto ovan:
Ett foto från förintelsen. Detta fotografi är ifrån Buchenwald när detta utrotningsläger befriades den 16 maj 1945 

Etiketter:
PLO, Mahmoud Abbas, Palestina, Mikael Oscarsson, Kristdemokraterna (kd), Socialdemokraterna (S), Margot Wallström, UD, Utrikesdepartementet, Lukas Berggren, Världen i dag, Göran Persson, Tage Erlander,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.