söndag 9 november 2014

Visst begår IS/ISIS folkmord WallströmEn intressant och en hög aktuell interpellationsdebatt i Sveriges Riksdag mellan utrikesminister Margot Wallström (S) och Robert Hannah (FP).

Lyssna och se debatten här: 

Debatten mellan Wallström och Hannah

Hannah frågar Wallström om hon anser att IS/ISIS begår ett folkmord i Irak och Syrien på kristna folkgrupper som assyrier och kaldéer och andra minoritetsgrupper som t.ex. yezidier eller inte? Andra intressanta frågeställningar är vilket ansvar Sverige har för situationen i Irak o Syrien? Och vilka förpliktelser som utrikesministern anser att Sverige har om när ett folkmord har skett?Margot Wallström (S)

På denna blogg har jag tidigare kommenterat folkmordet i Irak och Syrien:

Inlägg om att inrätta skyddszoner för Iraks- o. Syriens minoriteter
Ett foto på avrättning med kniv som IS/ISIS
sprider på sociala medier.

På Facebook fick denna video en intressant kommentar om att Wallström måste utgöra en trolig kandidat för ett tänkt och ett nyinstiftat Chamberlain Pris.

Namngivit efter Neville Chamberlain en brittisk primärminister, som liksom Wallström, inte ville och kanske också saknade förmåga att inse obehagliga fakta om totalitära rörelser och dess ideologier.

Chamberlain trodde väl om Hitler och att "Vargen skulle bli mätt" (som Churchill senare uttryckte saken i sina läsvärda memoarer) om Nazityskland fick fria händer att ockupera Südetenland från dåvarande demokratin Tjeckoslovakien. Hans kommentar vid hemkosten från den så kallade Münchenöverenskommelsen "om fred i vår tid"  har blivit ett klassiskt exempel på politiska skygglappar och politisk inkompetens.

Chamberlain efterträdes 1940 av en politiker med en helt annan kaliber. Winston Churchill. Tyvärr finns det flera Chamberlainer inom politik, UD och media i Sverige och runt om i Europa även när det gäller Vladimir Putin och hans ambitioner om att återskapa ett ny-ryskt sovjetvälde.  

Jag håller med om att Wallström är en värdig kandidat för detta pris. Hennes tvekan att erkänna att IS/ISIS begår folkmord med motivering att man strikt ska följa hur man i folkrätten (att folkrätt är en överordnad lag som man ska följa håller jag med om) definierar folkmord men detta blir ett märkligt argument, i detta sammanhang, dels med tanke på västerregeringens erkännande av Palestina. Ett beslut som saknar folkrättslig grund.  Dels med tanke på att det borde vara uppenbart för alla att IS/ISIS genomför ett planerat och ett omfattande folkmord på minoriteter för att upprätta ett Kalifat som har rensats från "otrogna hundar" som kristna, judar och yezidier. 

Jag har kommenterat detta på denna blogg:

Inlägg om att erkänna Palestina

Foto ovan: Ett avskyvärt foto från IS/ISIS i Irak.

Foto nedan: Chamberlain håller stolt upp 
Münchenöverenskommelsen med Hitlers namnteckning
för medierna vid hemkosten i september 1938 och
framför sin berömda kommentar om "fred i vår tid." 

A large crowd on an airfield; British Prime Minister Neville Chamberlain presents an assurance from German Chancellor Adolf Hitler.

Etiketter: IS/SIS, Folkmord, Brott mot mänskligheten, Folkmordskonversionen, Folkrätt, Folkmordsrekvisit, Syrien, Irak, Assyrier, Yezidier, Margot Wallström, Kaldéer, Sharia, Kalifat, Sharia Kalifat, Krigsbrott, Palestina, Mellanöstern, Islamism, Jihadister, Neville Chamberlain, Robert Hannah, S, Socialdemokraterna, Folkpartiet, FP, Winston Churchill, Vladimir Putin, Putinismen, Sovjetvälde, Ryskt imperium, Ny-ryskt imperium, Münchenöverenskommelsen, Sveriges riksdag, Utrikespolitik, interpellationsdebatt, UD, Utrikesdepartmentet,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.